02.12.2017

16 Hafızımıza Görkemli İcazet Töreni

Antalya Kepez İlçe Müftülüğü bünyesinde eğitim veren Hacı Ali Uyaroğlu Yatılı Erkek Kur'an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 16 erkek öğrenci için  Hacı Ali Uyaroğlu Camiinde görkemli bir icazet töreni düzenledi.

Hafızlıklarını yapan 16 öğrenci için Hacı Ali Uyaroğlu Camiinde düzenlenen programa Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü M. Kemal ÖNDER, İl Müftü Yardımcıları Mustafa AYDIN, Mevlüt TOPÇU, Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK, Kepez İlçe Müftüsü H. Avni BÖGE, Konyaaltı İlçe Müftüsü Ziya ERSİN, Aksu İlçe Müftüsü Mehmet CEYLAN, Uzman Vaizler, M. Fatih TUNÇ, Mücahit DEMİREL, Hacı Ali Uyaroğlu Yatılı Erkek Kur'an kursu Yöneticileri, Öğreticileri, Hacı Ali Uyaroğlu Yatılı Erkek Kur'an kursu ve Camii Banisi Hayırsever İşadamı Ali UYAROĞLU, Hafızların Aileleri, Veliler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldılar.

16 Hafız için düzenlenen İcazet programı Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü M. Kemal ÖNDER ve Uzman İmam Hatip Serkan Kuran’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Okunan Kur’an-ı kerimlerin akabinde Kepez İlçe Müftüsü H. Avni BÖGE misafirlere hoşgeldiniz konuşması yaparak, hafızların eğitimlerinde emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi. Kepez İlçe Müftüsü BÖGE’den sonra kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN” Antalya müftülüğü olarak bu güzel ve özel günde bizleri yalnız bırakmayan, yakından ve uzaktan programımıza katılan tüm misafirlerime hoş geldiniz diyorum. Rabbim vücutlarınıza sağlık, sıhhat ve afiyetler versin. Hafızlıklarını tamamlayan, güzel bir işi kendilerine uğraş eden gençlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah daha iyi yerlerde daha güzel şekilde bizleri temsil ederler. Rabbim onları iki cihanda da muvaffak eylesin. Hafızlık yapmak çok önemli, çok güzel ve zor bir şey, ama hafızlığını korumak daha da önemlidir.

Bu yavrularımız çok çabuk Kuran-ı Kerimi öğrenip hafız oldular. Fakat bunları hayatlarına tatbik ederek icra ederek bütün hayatı boyunca bu şekilde yaşayabilmeleri için ailelerinin ve hocalarının sorumlulukları büyüktür. Çocuklar bizim en değerli varlıklarımızdır diyen Antalya Müftüsü Artan, Çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatırken diğer taraftan da milli ve manevi değerleri öğretmeliyiz. Kuran-ı Kerim ezberlenebilen bir kitap olması, Kuran dan başka hiçbir kutsal kitaba bu nasip olmamıştır. Hafızlar ayrıca yüce Allah’ın kuran mucizesini kendi üzerlerinde tecelli ettiği özel insanlardır. Bugün burada çok anlamlı ve güzel bir günde bir araya geldik. Katkı sağlayan başta Bu caminin ve Kur’an Kursumuzun banisi olan Hacı Ali UYARROĞLU olmak üzere, İlçe Müftümüze, Kursumuzun Yönetici ve Öğreticilerine, Öğrencilerimize ve ailelerine çok teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftüsü Artan’ın konuşmasından sonra Hafızlar programa katılanlara tanıtıldılar, programa katılan protokol tarafından hafızlık belgeleri, plaketleri ve dereceye giren hafızlara çeşitli hediyeler verildi. Program Aksu İlçe Müftüsü tarafından yapılan duanın akabinde çekilen fotografla sona erdi.