30.11.2017

Örnek Hayatıyla Peygamberimizi Andık

2017 Yılı Mevlid-i Nebi Peygamber Efendimizin Dünyaya teşriflerinin yıldönümü nedeniyle Antalya İl Müftülüğü tarafından Peygamber efendimiz (SAS)’in örnek hayatını anlatmak amacıyla Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde konferans düzenlendi. Akdeniz üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa İl Müftüsü Osman ARTAN, Müftü Yardımcıları Mevlüt TOPÇU, Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, İlçe Müftüleri, Resmi Kurumların Yöneticileri, Müftülüklerin çalışanları, Kur’an Kursları Öğretici ve Öğrencileri ile vatandaşlar katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kepez İlçesi İbadullah Camii İmam Hatibi Mesut ÇETMİ tarafından Kur’an-ı Kerimin okunmasından sonra Antalya  İl Müftüsü Osman ARTAN’ın  açılış konuşması ile devam etti.  İl Müftüsü Osman ARTAN konuşmasında Peygamber efendimizin örnek hayatında örnekler vererek “insanlığın her zaman ve mekânda Hz Peygamberin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır. Hazreti Peygamberin örnek alınması hiç şüphesiz ve her şeyden evvel onun iyi ve doğru tanınması ve örnek davranışlarının doğru bir şekilde ortaya konulması ile mümkündür” dedi.

İl Müftüsü Osman Artan’ın konuşmasından sonra Akdeniz üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN kürsüye gelerek peygamberimiz hayatından çeşitli örneklerle konferansını verdi. Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN konuşmasında özet olarak “Kur’an, Peygamberimizin en büyük mucizesi”  bu cümle El-hak doğru bir cümledir. Ama eksik bir cümledir.  Evet her peygambere nübüvvet senedi bağlamında Allah’ın onun peygamberine verdiği muvafakatnamesi, oluru mucizesi vardır. İşte Musa’nın Asası İşte İsa’nın Ölüleri diriltmesi, İşte Davut’la beraber Karun’un gümlemesi. Peygamberimize evet nübüvvet senedi olarak verilmiş mucize Kur’an‘dır. Kur’an’ın içinde mucizeler vardır. Kur’an’ın mucizeleri vardır. Bu cümleye bir cümle ekliyorum. Kur’an Peygamberimizin en büyük mucizesidir. Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor. “O’nun Ahlakı ’da O’nun şahsiyeti de karakteri de Kur’an’ın en büyük mucizesidir. Çünkü onun ahlakı Kur’an’dır. Çünkü onun ahlakı Allah’ın bir Peygamberi için bir insan için ilk ve tek olarak zikrettiği azamet sahibi azim ahlakıdır.

Şimdi soruyorum saat kaç? 10:20.  Başka birine soruyorum soruyorum: saat kaç 10:20, başkasınınki de 10:20 geçiyor. Benimki de 10:20 geçiyor. Dur Karsı arayalım oradaki adamın saatide 10:20 geçiyor. Yok Tekirdağı arayalım onun  saatide 10:20 geçiyor. Bu nasıl  bir tesadüf. Herkesin saati 10:20 geçiyor. Bu bir tesadüf değil. Çünkü herkez saatini İngiltere’deki Grenwich’e göre ayarladı. Kardeşlerim Türkiye de herkes saatini kendine göre ayarlasa sadece bir günlüğüne… benimki saat 10: 00 olsun doktorunki 8:30 olsun Hastanınki 11:00 olsun düzen olur mu herkes kendine göre hareket etse düzen olur mu? Nasıl olacak? Eğer herkesin saati aynı olmazsa nasıl olacak. Nasıl ortak hareket edilecek. Nasıl ortak güç olacak. Kuran’ın ifadesi ile bir mümin diğer bir mümin için birbirine kenetlenen tuğlalar gibi Kenetlenmiş tuğla taşları gibi olacağız, olmamız gereklidir. Dedi.

Program sonunda Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN konuşmacı olarak katılan Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.