30.11.2017

Antalya’da Mevlid Kandili Coşkusu

Antalya’da Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in doğumunun seneyi devriyesi olan Mevlit Kandili coşkuyla kutlandı. Antalya Merkez Muratpaşa Camii'ne Antalya merkez ve ilçelerinden gelen vatandaşlar akın etti. Muratpaşa Camiinde düzenlenen Mevlid Kandili programında yatsı namazı öncesi İl Müftümüz Osman ARTAN tarafından gecenin anlam ve önemiyle ilgili vaaz yapıldı.

Vaazın akabinde  yatsı namazını Muratpaşa Cami Görevlilerinden Mehmet Fatih AKSAKAL kıldırdı. Kılınan namazın ardından Mevlid Kandili dolayısıyla Muratpaşa Camii İmam Hatip ve Müezzin Kayyımları tarafından Mevlid-i Şerif, Aşrı şerifler ve İlahiler okundu. Mevlid-i Şerifi dinlemek için genç-yaşlı, kadın- erken yüzlerce Antalyalı Muratpaşa camiini doldurdular. Mevlid sonunda Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil KARACA tarafından yapılan dua ile program sona erdi. Program sonrasında Belediyeler tarafından vatandaşa ikramlar yapıldı.