12.11.2017

Yivli Minare Camiinde Dini ve Kültürel Sohbetler

Yivli Minare Camiinde Dini ve Kültürel Sohbetleri, Antalya Fetih Tarihi ve Yivli Minare Külliyesi Tarihi ve tanıtımı,  Antalya Tarihi camileri ve tanıtımı, Dini ve Kültürel sohbet, başlıkları altında görsel sunum tekniğiyle bilgilendirme faaliyeti yapılmaktadır.

Şehrimizin tarihini, Kadim bir Selçuklu kenti olduğunu, İslamla çok erken tanışan bir yüzü olduğu bilgilerini yeniden hatırlatma amacı güdülmektedir.

Ayrıca kaybetmeye yüz tutmuş Kültürel değerlerimizin hatırlatılmasının yanında Yüzyıllar boyunca Külliye bünyesinde yapılmış derslere devam niteliğinde modern teknoloji yardımıyla hizmet sunulmaktadır.

Bu faaliyetler çerçevesinde Orta ve Lise Öğrencileri, Kuran Kurslarından gelen Hanım gurupları, Sivil Toplum kuruluşlarının oluşturdukları grupları ve yaklaşık bir yıl sürecek olan Antalya Valiliğimizin BİZ ANADOLUYUZ isimli proje vesilesiyle Şırnak ve Bitlis’ten her hafta 220 kişilik guruplar halinde gelen gençlerimize Tarih, Cami ve Ahlak içerikli sunumlarımızla Şehrimiz Antalya’yı, Mekânımız Yivli Minareyi ve dinleyen zihinleri aydınlatmaya gayret etmekteyiz.

Bütün bu faaliyetleri Yivli Minare Cami Rehberi İbrahim Gülistan DOĞRU,                                                                                 Yivli Minare Cami İmam Hatibi Abdülkadir AKTÜRK Yivli Minare Cami Müezzin Kayyumu Mustafa EROL Hazırlayıp sunmaktadır. Bütün sunumlarda en çok dikkat ettiğimiz husus da her gurup için konu içeriği ve sunum seviyesini ayrı ayrı özenle hazırlayıp sunmaktayız ki kolay anlaşılsın ve de uzun süre unutulmasın.

Son olarak da 08.11.2017 tarihinde Antalya İl Müftülüğü Kadın Aile Gençlik ve Kur’an Eğitimi Merkezinde kurs gören bayanlar, sorumlu Aysel UYGUN’un nezaretinde “Yivli minare camiinde düzenlenen bu programa katıldılar.