01.11.2017

DİTİB Alanya’da Dernek Yöneticileri Gelişim Semineri Yaptı

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından, Müşavirlik çalışma bölgesi olan Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde Düsseldorf, Essen ve Münster bölgelerinde faaliyet yürütmekte olan DİTİB Derneklerinin Yöneticilerine yönelik 27 Ekim -1 Kasım 2017 tarihlerinde Alanya’da “Dernek Yöneticileri Gelişim Semineri” yapıldı.

DİTİB Derneklerinin Yöneticilerine yönelik yapılan Gelişim Seminerinin  ilk gününde İl Müftümüz Osman ARTAN açılış konuşması yaptı. İl Müftümüzün konuşmasının akabinde DİTİP Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar AŞIKOĞLU kürsüye gelerek Dini ve Sosyal Hizmetler bağlamında DİTİB’in dünü, bugünü ve geleceğini anlatan konuşmalarını yaptı.

Konuşmalardan sonra kepez İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan aynı zamanda Antalya İl Müftülüğü Genlik Koordinatörü Uzman Vaiz Fatih TUNÇ kürsüye gelerek “Dini ve Sosyal İçerilkli Hizmetlerde Gençlere Yönelik Yeni Perspektifler” konulu sunumunu yaptı.

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından düzenlenen  “Dernek Yöneticileri Gelişim Seminerinin” son gününde İl Müftü Yardımcımız Mevlüt TOPÇU’da   programa katılarak seminere katılan 190 dernek yöneticisine hitap etti. İl Müftü Yardımcımız TOPÇU konuşmasında “Bu birlikteliği tanışma, kaynaşma ve tecrübe paylaşımı açısından önemli görüyorum. Bu buluşma ve bilgi paylaşımı sayesinde inşallah görev yaptığınız bölgelerdeki din hizmetlerine ivme kazandıracağınızı düşünüyorum

Bölgelerinizde yaşayan gençliğimize Asım'ın nesli ruhunu vermek sizlerin elinde, inşallah bu ruhu bir ve beraber olarak gençlerimize vereceğiz. Çünkü ülkemizin ve milletimizin geleceği gençlerimize emanettir. Bu emanete layıkıyla sahip çıkacak gençleri yetiştirmemiz lazım” Dedi.

Son olarak kürsüye gelen Alanya İlçe Müftüsü Mustafa TOPAL’da ev sahibi olarak katılımcılara bir konuşma yaptı. Konuşmasında Dernek Yöneticilerine ve konuşmacılara hitaben; Sizleri Alanya’da misafir etmekten çok memnunuz, inşallah yapılan seminer amacına ulaştı. Asıl memleketiniz Anayurdunuz Türkiyemiz ama vatanı ikamenize, ailelerinize ve görev yerlerinize sağ salimen giderek görev bölgelerinizde yaşayan soydaşlarımıza bizlerden selam götürün” diyerek sözlerine son verdi.