28.10.2017

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Görevlilerimize “Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimi” Verildi

Aile  ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü tarafından 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında formatör Nebahat Yakışıklı, Gazi Kol, Özgür  Akçaöz Düven koordinatörlüğünde “Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimi” semineri düzenlendi.

Düzenlenen “Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimi” seminer Derslerini alanında uzman olan Hukuk alanında Avukat Alperen Çiftçi ,sağlık Alanında Doktor Tuğba Çakmak, Medya Alanında Yardımcı Doç. Dr. Ayşad Güdekli, İktisat Alanında Yrd. Doç. Dr. Eda Oruç Erdoğan, Çocuk Eğitimi Alanında Psikolog Seçil Özcan verdi.

Eğitici Eğitimi programına, Belediyeler, Aile  ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü çalışanları ve İlimiz Müftülüğü vaizleri Melek Erdem, Gülhan Seda Tunç, Havva Kaya Sönmez, Ayşegül İyiyolbulan, Fatma Yılmaz ve Kur’an Kursu Öğreticisi Yasemin Kargacık olmak üzere toplamda 33 kişi katıldı.

Programın son gününde programa İl Müftümüz Osman ARTAN’da katılarak katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.

Eğitici Eğitimi programı sonunda programa katılan 33 kişiye  İl Müftümüz Osman ARTAN ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürü  Abdullah ÇALIŞKAN tarafından belgeleri verildi.

Aile Eğitimi Programı Nedir.

Aile eğitimi programı (AEP) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına ülke genelinde uygulanmak üzere geliştirilmiştir. Temel amacı ülkemizde sağlıklı mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak olan Aile eğitimi programı, aile eğitim ve iletişimi, hukuk, iktisat, medya ve sağlık olmak üzere toplam 5 alanda 25 modülü içeren kapsamlı bir eğitim programıdır.

Aile eğitim programının temel yaklaşımı önleyicilik bilgilendiricilik ve eğiticilik yönü ön planda olan aile eğitimidir. Aile eğitim programı sorun tedavi veya kriz odaklı değil vizyon odaklıdır

Aile Eğitimi Programının Vizyonu;                                                              

Sağlam, güçlü ,işlevsel ve uyumlu bir aile birlikteliği sağlanarak, ailelerin huzur ve refahının geliştirilmesine, aile kaynaklarının rasyonel kullanımının sağlanmasıyla ailelerin ekonomik olarak desteklenmesine, haklarını ve sorumluluklarını bilen, demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı, beden ,zihin ,ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen ,yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı, yaratıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunmaktır.