06.10.2017

Antalya’da Şehrin Merkezinden Temayla Bütünleşen Camiler Haftası Kutlaması

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle 05.10.2017 tarihinde Antalya il Müftülüğü olarak AKM (Antalya Kültür Merkezinde)  “Cami Şehir ve Medeniyet” Konulu konferans programı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurlu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya GÜLER’in konuşmacı olarak katıldığı programa Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet ÖGKE, İl Müftümüz Osman ARTAN, H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal ÖNDER, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah ÇALIŞKAN, SGK İl Müdürü Nejat DENİZ, Emekli İl Müftüleri, İl Müftü Yardımcılarımız İbrahim KESER, Mevlüt TOPÇU, Osman DEMİREL, Aksu  İlçe Müftüsü Mustafa ŞİMŞEK, Kepez İlçe Müftüsü Hüseyin Avni BÖGE, Konyaaltı İl Müftüsü Ziya ERSİN, Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil KARACA,  Din Görevlileri ve Din görevlilerine gönül veren Antalyalı vatandaşlarımız katıldılar.

Kaş Gökçeyazı Mahallesi Merkez Cami İmam Hatibi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Güzel Kuran Kerim Okuma yarışmasında Bölge Birinci Murat SARITAŞ’ın Kuran Tilaveti ile başlayan program Hafta münasebetiyle hazırlanan sinevizyon sunumu ile devam etti. Akabinde selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen İl Müftümüz Osman ARTAN Camilerin ve din görevlilerinin hayatımızdaki önemini dile getirdi. Din görevlilerimiz hayatımızdaki önemi değinirken ”Hayatımızın her safhasına olması gereken birisidir din gönüllüsü. Önemi ve konumu bu kadar bariz olan görev sahibi olarak bizim bir kenara çekilmeye veya herkezden uzak yaşamaya, toplumdan uzak olamaya hakkımız yoktur. Biz Sevgili Peygamberimiz (sav)’in “İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır” buyurduğu hadisi şerifteki gösterilen insanız. Herkes bize muhtaçtır. Derde deva sabra şifa yani etrafımızdaki insanlara  hep faydalı olma durumundayız. Onun için din görevlisi din gönüllüsü kardeşim bozulursa, toplumdan ayrılırsa, bilinki  o toplum bozulmaya başlamış demektir.” dedi ve programa teşrif buyuran Protokole ve davetlilere teşekkür etti.

Daha sonra Emekli din görevlileri adına İl Müftülüğü Emekli Vaizi Bekir AĞLAMAZ söz aldı. Vaiz AĞLAMAZ görev süresi boyunca unutamadığı hatıralarını ve yeni göreve başlayan din görevlilerine tavsiyelerini anlattı. Akabinde Cami Şehir ve Medeniyet konulu konferansını vermek üzere kürsüye Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof Dr. Zekeriya GÜLER geldi. Prof Dr. Zekeriya GÜLER  konu ile ilgili Tevbe Suresi ile Nahl Suresinde geçen ayetlerin açıklaması ile konuşmalarına başladı. Caminin Şehirdeki öneminden bahsetti.

Program sonunda yıl içinde emekli olan görevlilerimize Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof Dr. Zekeriya GÜLER, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet ÖGKE, , H. Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal ÖNDER tarafından plaket takdimi yapıldı. Daha sonra ilimizde görevlerinde başarı gösteren  Kepez İlçe Müftüsü Hüseyin Avni BÖGE, Aksu İlçe Müftüsü Mustafa ŞİMŞEK,Şehit Muhammet Oğuz Kılıç Cami İmam Hatibi Nadir ÇETİNKAYA, Döşemealtı İlçe Müftülüğü Kuran Kursu Öğreticisi Aysel UYGUN, Kaş Gökçeyazı Mah. Merkez Cami İmam Hatibi Murat SARITAŞ ve Serik Burmahancı Yukarıpazar Cami İmam Hatibi Mehmet TAŞKAYA’ya  İl Müftümüz Osman ARTAN tarafından Başarı Belgesi verildi.

Plaket ve Belge takdiminden sonra program sona erdi.