02.10.2017

Tarihi Yusuf Ağa Cami İbadete Açıldı

Antalya'nın Kaş ilçesinde 1772 yılında yapılan Nasreddin (Yusuf Ağa) Camisi, aslına uygun restore edilmesinin ardından dualarla yeniden ibadete açıldı.

Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğünün restorasyonunu tamamladığı Kasaba Mahallesi'ndeki cami, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN,  Vakıflar Antalya Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı törenle ibadete açıldı.

Vali KARALOĞLU, törende yaptığı konuşmada, şehirlerin kendi tapuları mekanlarla değerli olduğunu söyledi.

Vali KARALOĞLU, atalarından miras olan tarihi mekanlar ve camilerin, gelecek nesillere yaşayan mekanlar olarak devredilmesi gerektiğini vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL de caminin restore edilmeden önceki görüntüsünün üzücü olduğunu, restorasyonunun ardından muhteşem görünüme kavuştuğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından İl Müftümüz  Osman ARTAN dua etti ve kurdela kesildi.

Açılışı yapılan camide törene katılanlar ikindi namazını eda etti ve vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.