27.09.2017

Aksu Fahriye Hatun Yatılı Kuran Kursu Taç Giyme Programı Gerçekleştirildi

Antalya İl Müftülüğü Aksu İlçesi Fahriye Hatun Yatılı Kız Hafızlık Kur’an Kursunu başarıyla bitirerek Hafızlık Tespit Sınavlarında başarılı olan Öğrencilere taç giyme programı düzenlendi.

Programa Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doc. Dr. Yasin PİŞGİN, İl Müftümüz Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcılarımız Mustafa AYDIN ve Osman DEMİREL, Aksu İlçe Müftüsü Mustafa ŞİMŞEK, Kepez İlçe Müftüsü Hüseyin Avni BÖGE, Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil KARACA ve konuklar katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Aziz Mahmut Hüdayi Cami İmam Hatibi Mustafa EFE’nin Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program, Aksu İlçe Müftüsü Mustafa ŞİMŞEK tarafından yapılan Selamlama konuşması ile devam etti. Müftü ŞİMŞEK teşriflerinden dolayı törene katılanlara teşekkür etti ve Kur’an hizmetinin öneminden bahsetti. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştiren İl Müftümüz Osman ARTAN Hafız kızlarımızın anne-babasını, hocalarını ilçe Müftülük personelini tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.

İl Müftümüzün konuşmasının ardından Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Yasin PİŞGİN tarafından konferans verildi.

Konferansın ardından Fahriye Hatun Kız Kuran Kursundan Mezun olan 24 Hafızımıza Taç Giyme Töreni düzenlendi.