21.09.2018

Antalya Kur’an Kurslarında Eğitimine Hazır

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kur’an kurslarının 24 Eylül 2018 Pazartesi günü açılacak olması ve Camiler ve Din Görevlileri Haftasının yaklaşması nedeniyle Antalya İl Müftülüğü tarafından 5 merkez ilçede görev yapan Kur’an kursları öğreticilerinin katılımlarıyla Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde İstişare toplantısı düzenlendi. Düzenlenen istişare toplantısına Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcısı Mustafa ŞİMŞEK (aynı zamanda Kepez İlçe Müftü Vekili), Konyaaltı İlçe Müftüsü Ziya ERSİN, Döşemealtı İlçe Müftüsü Kadir KOÇAK, Aksu İlçe Müftüsü Mehmet CEYLAN, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL ve 5 Merkez İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Kur’an Kuralarında görev yapan Kur’an Kursu Öğreticileri katıldılar.

Sunuculuğunu İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı orhan AKKOÇ’un yaptığı, İmam Hatip Serkan KURAN’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü osman ARTAN ve 5 Merkez İlçe Müftüleri görüş ve düşüncelerini dinleyenlere aktardılar. İlk olarak mikrofonu alan İl Müftüsü Osman ARTAN şunları söyledi. “24 Eylül 2018 Pazartesi Kur’an Kurslarımız açılıyor. Bizler sıkıntısız ve sorunsuz bir dönem geçirmek için bütün önlemleri aldık. Bu dönemin sorunsuz ve başarılı geçebilmesi için siz öğreticilerimize de bir dizi görev düşmektedir. İlk olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan  ve bütün kurslarımıza gönderdiğimiz Kur’an Kursları uygulama esaslarını ve Eğitim komisyonu kararlarını mutlaka iyi okumalı, anlamalı ve uygulamalıyız. Bütün görevlilerimizin masasında hazır bulunmalı ve takıldığımız yerlerde hemen başvurmalıyız. Bizler bir zamanlar İlkokul mezunu olmayan vatandaşlarımızı, çocuklarımızı Kur’an Kurslarında okutamıyorduk. Ama şimdi Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki beşikten mezara kadar sözünü gerçekleştiriyoruz, 4-6 yaş grubu çocuklarımızı da 80 yaşındaki nenelerimizi de bu kurslarımızda okutabiliyoruz. Bunun kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Bundan daha güzel bir görev düşünülemez. Bizler Allah’ın kelamını öğretmek üzere bir görev yapıyoruz. Sizler, bizler bu görevlerimizi ifa ederken asla Kur’an-ı Kerim Öğrenmek üzere, Dini Mübin’i İslam’ı öğrenmek üzere bizlere gelen çocuk olsun yaşlı hiç kimseye zorluk çıkartmamamız lazım.

Bizim için toplumun her kesiminin Kur’an-ı Kerim öğrenmesi önemli ancak, küçük yavrularımızın, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu eğitimi almaları daha çok önemlidir. İşte Diyanet işleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren bizler bu önemin farkında olarak 4-6 yaş Kur’an Kurslarında daha çok dikkat göstermeliyiz. O yavrularımızı en güzel şekilde yarınlara hazırlamak için bizlere düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.

Kur’anK öğreticileri olarak şimdiye kadar epey tecrübe kazandık, ama bu yavrularımızın eğitimlerinde henüz yolun başında sayılırız, 3-5 senelik bir mazimiz var, onun için çocuk eğitimi ile ilgili Üniversitelerde açılan seminerlere mutlaka katılmamız lazım. Bu bizim sorumluluğumuzdur.

24 Haziranda Kur’an Kurslarımız açılıyor. Bütün kurslarımız eğitime hazır olmamalı. Bayrağından tutun da boyası, tamiratı vb. bütün iş ve işlemlerinin tamam olması lazım. Bilhassa 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımızda hiçbir eksiklik olmamalı.

Büyük öğrencilerimizle de bütün öğreticiler kurslar haricinde de özel ilgi göstermeliler. Her Öğreticimizin sohbet grupları olmalı. Bu gruplarda Kur’an-ı Kerim Meali, Hadis, Fıkıh okunmalı. Okunan bu kitapların tamamı mutlaka Diyanet İşleri Başkanlığının basımı olmalı.

Bizlerin görevi sadece Kur’an kurslarına gelen öğrenciler değil. Çevremizdeki komşularımız, çevremizde olan okullarda okuyan kız öğrencilerimiz, onlara mutlaka sahip çıkmalıyız. O kız öğrencilerimizi de yarına hazırlamalıyız. Üzerimizdeki vebal, yük çok büyük bunu bilerek görev yaparsak eminim ki daha başarılı olacağız. Mevlam hepimize kolaylıklar versin. Yeni Eğitim Öğretim yılı hepimize hayırlı uğurlu olsun.” Diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftüsü Osman ARTAN’ın konuşmasından sonra söz alan 5 merkez ilçe Müftüsünün düşüncelerini aktarmasından sonra soru cevap kısmına geçildi. Kur’an kursu Öğreticilerinin sorularının cevaplanmasıyla program sona erdi.