16.07.2018

15 Temmuzu Unutmadık Unutmayacağız

Antalya’da 15 Temmuz Şehitleri anma ve Milli Birlik günü etkinlikleri çerçevesinde Konyaaltı Varyant Seyir terasından başlayan Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekilleri, İl Müftüsü Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcıları Mustafa AYDIN, Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK,  İlçe Müftüleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, meclis üyeleri, İl ve İlçe Müftülüklerin çalışanları, Din görevlileri, oda başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.

Konyaaltı Varyant'taki seyir terasından başlayan 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Yürüyüşünde binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrağıyla Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Mehter takımı öncülüğündeki yürüyüş sonunda Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 15 Temmuz Anı Defteri'ni imzaladı.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binlerce Antalyalı, hain darbe girişiminin yıldönümünde sabah namazına kadar demokrasi nöbeti tuttu. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı kırmızı beyaza boyayan Antalyalılar 15 Temmuz şehitlerini andı, demokrasi bayramı yaşadı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinlikler saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasıyla başladı. Etkinlikte konuşan Vali Münir Karaloğlu, milletin sadakası, kurban parası, zekatı ve gayretiyle milleti kandırarak 40 yıl boyunca devletin kurumlarını kısmen ele geçirip, orduya sızmış, üniforma giymiş teröristlerin 15 Temmuz'da çok kötü şeyler yaşattığını söyledi.

Türk milletinin birlik ve beraberliğini muhafaza ettiği sürece içerde ve dışarıdan zarar görmeyeceğini vurgulayan Karaloğlu, 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini, "15 Temmuz'u unutursak, unutturursak bu hainler bir yerden türer. Aynı şeyi yapmaya çalışırlar. Eğer biz 15 Temmuz'u unutursak emin olun 15 Temmuzlar tekrar eder. Onun için 15 Temmuz'u unutmayacağız unutturmayacağız. Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda bunu dosta düşmana tekrar gösterdik" dedi.

Etkinlikler kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu tarafından 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşların ve emniyet güçlerinin aileleri tarafından şehitlerine yazılan mektuplar sahne gösterisiyle sunuldu. Şiir dinletisi gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Antalya İl Müftülüğü Musiki Korosu Şefi İmam Hatip Tahir ÇETİN’in  sala okumasıyla başlayan Demokrasi Nöbeti'ne, ellerinde bayraklarla binlerce kişi katıldı. Kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleşen programdaki konuşması izlendi. Meydanda çalınan kahramanlık türkülerine tüm vatandaşlarla ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik ederek, 15 Temmuz destanını andı. Antalya Müftülüğü Musiki Korosu, okuduğu ilahilerle geceye renk kattılar. Yivli Minare'de vatandaşların katılımıyla kılınan sabah namazının ardından, yapılan çorba ikramı ile etkinlikler sona erdi.