16.07.2018

Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ’tan Antalya’da “15 Temmuz ve Din Güvenliği” Konferansı

15 Temmuz şehitleri anma demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri kapsamında Antalya da düzenlenen Konferansta konuşma yapmak üzere Antalya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ konferans öncesinde Antalya Merkez Muratpaşa Camiinde Cuma namazı öncesinde cemaate vaazı nasihatte bulundu. Muratpaşa Camiini dolduran cemaate vaazında 15 Temmuz Milli Mücadeleyi anlatan Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ’ı dinleyen cemaat arasında Antalya Valisi Münir KARALOĞLU, İl Müftüsü Osman ARTAN ve Antalya Protokol Üyeleri de Bulundu.

Cuma namazının akabinde 15 Temmuz şehitleri anma demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ tarafından Antalya’da görev yapan Diyanet personeline “15 Temmuz ve Din Güvenliği” konusunda konferans verildi.

Antalya Hacı Mehmet Dudu Mehmet Gebizli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda verilen konferansa Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN, Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal ÖNDER, Hacı Mehmet Gebizli Anadolu İmama Hatip Lisesi Müdürü Necip DAL, İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL, Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil KARACA, Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Eğitim Görevlileri ve Din Görevlileri katıldılar.

Antalya İl Müftülüğü ve Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen “Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salâlara” şiarıyla 13 Temmuz 2018 Cuma günü saat 14:00’da İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftüsü Osman ARTAN’ın selamlama konuşması ile devam etti. İl Müftüsü Artan konuşmasında, 15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik kalkışılan ihaneti püskürtmek için hiç tereddüt etmeden Diyanet İşleri Başkanlığımız Başkanımız ve bütün görevlilerimiz ile vatan savunmasında, okuduğu salalarla, ezanlarla ve toplumu yönlendirmeleriyle büyük rol oynamıştır. Antalya İl Müftülüğü olarak bizler de 15 Temmuz gecesi Türkiye’de ilk önce sala okuyarak vatandaşlarımızı meydanlara davet ettik. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Din Görevlilerimiz başta olmak üzere bütün görevlilerimiz ile hain darbecilere karşı dimdik ayakta durduk ve her daim durmaya devam edeceğiz. Vatanımızın savunmasında canlarını veren bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, her daim onları rahmetle minnetle anıyoruz, gazilerimize de yüce Mevla’dan acil şifalar diliyoruz, dedi.

İl Müftüsü Osman ARTAN’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ, vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye, devletimizi yıkmaya kasteden, milletimizin silahlarını yine aziz milletimize doğrultan ihanet çetesi FETÖ karşısında Çanakkale ruhuyla toptan bir direniş ve diriliş öyküsü yazılmasının seneyi devriyesi münasebetiyle din görevlilerine yönelik konferans verdi.

Prof. Dr. Mustafa KARATAŞ: Din görevlisi arkadaşlarımızın dini öğrenme ve öğretme hususlarında titiz davranmalarını, dinin kaynağının ilk olarak Kur’an ve sünnete dayanması gerektiğini belirtti. Kur’an ve sünnete dayanmayan bilginin bidat olacağını söyledi. Söylenen her bilginin doğru kabul edilmemesi gerektiğini, ulaşılan bilginin kaynağını iyi analiz edilmesi gerektiğini belirtti. Bilginin kendisinden daha önemli onu ileten kişinin güvenirliği esas alınması gerektiğini söyledi. Ayrıca Din görevlilerinin görevlerini temsil konusunda nasihat ve tavsiyelerde bulundu. Din görevlilerimizin sadece bilgiyi elde etmek değil, medeni cesaretini toplayarak haksızlık karşısında susmaması gerektiğini söyledi.