12.07.2018

Doğan Hakyemez İçin Antalya'da Tören Düzenlendi

Antalya'da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın eski oyuncularından ve yöneticilerinden Doğan Hakyemez için Antalya Spor Salonunda tören düzenlendi.

Türk basketbolunun duayenlerinden Doğan Hakyemez'in kızları Burcu Hakyemez Dal ve Deniz Hakyemez ile eşi Filiz Hakyemez, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, Hakyemez'in Türk basketbolunun bir duayeni, milli sporcusu, antrenörü ve menajeri olduğunu, hayatına sayısız başarılar sığdırdığını ve başarılı sporcuların yetişmesine katkısı olmuş büyük bir spor insanı olduğunu belirtti.

Hakyemez'in aktif spor yaşamından sonra Antalya'da basketbola hizmet veren bir spor adamı olarak görev yaptığını anlatan Karaloğlu, ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileklerini iletti.

Yetiştirdiği sporcular adına konuşan eski sporcusu Barış Güney de onun kendilerine bıraktığı Antalya Basket Okulları'nı büyüterek ona layık olmaya çalışacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından İl Müftümüz Osman Artan, Hakyemez için helallik isteyerek dua okudu.

Doğan Hakyemez'in naaşı, yarın İstanbul'da Zincirlikuyu Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verilecek.