25.05.2018

Antalya Karatay Medresesi'nde Buluştu

Antalya'da Ramazan etkinliklerimiz devam ediyor. Antalya İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı Antalya şubesi işbirliği ile düzenlediği” kaleiçi ve tarih bilinci” adlı program 24.05.2018 tarihinde Karatay Medresesi’nde gerçekleşti. 24.05.2018 Perşembe günü Teravih namazından sonra gerçekleşen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Şaban işlek,  İl Müftü Yardımcılarımız Mevlüt Topçu, Osman Demirel, Mustafa Şimşek, Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil Karaca ve birçok din görevlisi katıldı.

Tekeli Mehmet Paşa Camii İmam Hatibi Selim Seyyar’ın Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Yardımcımız Mevlüt Topçu'nun selamlama konuşması ile devam etti. Başkanlık Müftüsü Şaban İşlek’in tarih bilinci adlı konuşmasından sonra Antalya İl Müftülüğü Vaizi ve İl Gençlik Koordinatörü Halil Şirin’in medrese kültürü hakkında bilgiler vermesiyle program devam etti. Akabinde yivli minare Camii görevlileri Abdulkadir Aktürk ve Mustafa Erol Karatay Medresesi kaleiçi ve çevresindeki tarihi camiler ile yivli minare Camii tarihçesi hakkında sunumlarını yaptılar. Cami rehberi İbrahim Gülistan Doğru’nun tecrübe paylaşımıyla sona eren programda Musiki eğitmeni Tahir Çetin ve ekibi ilahi Musiki korosu konuşma aralarında icra ettikleri Musiki dinletisi ile dinleyenleri mest ettiler.