15.05.2018

Engelli Vatandaşlarımızla Piknikte Buluştuk

Engelliler haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla İlimiz Müftülüğü Engelli koordinatörlüğü tarafından engelli vatandaşlarımıza piknik düzenlendi. Düzenlemiş olduğumuz piknik etkinliğine İl Müftü Yardımcımız aynı zamanda Engelli Koordinatörlüğü sorumlu Müftü Yardımcımız Osman DEMİREL, İlimiz Müftülüğü Engelli Koordinatörü Hasan KOÇ, Antalya’da faaliyet gösteren değişik engelli grupları katıldılar.

Programda bir konuşma yapan İl müftü Yardımcımız aynı zamanda Engelliler Koordinatörlüğü sorumlusu Osman DEMİREL şöyle dedi. “Her birimiz engelliyiz ya da engelli adayıyız. Bu bilinçle yaşamak zorundayız. Onların çekebileceği zorlukları bu engeller başımıza gelmeden düşünmeli ve tedbirler almalıyız.

Engelli kardeşlerimiz ile daha yakından ilgilenmek durumundayız. Onların toplumsal yaşamın içinde kalması için projeler üretmeli, sıkıntılarına çareler aramalıyız. Ailelerine destek olmalıyız.
Peygamber Efendimizin dönemine baktığımız zaman en öndeki sahabenin arasında engelli kişilerin olduğunu ama toplum ile iç içe yaşadıklarını görüyor ve onların farklı meziyetleri ile öne çıktıklarını tespit ediyoruz.

Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen başta ilimiz Müftülüğü Engelli Koordinatörü Hasan Koç ve destek olan diğer Koordinatörlerimiz ile tüm katılımcılara teşekkür ederim.” Dedi.

Program İl Müftü Yardımcımız Osman DEMİREL’in yapmış olduğu dua ile sona erdi.