05.04.2018

2. Hestourex Fuarında İl Müftülüğümüz de Yerini Aldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Hestourex Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından tüm katılımcılar 165 ülkeden 5 binin üzerinde alım heyetinin katılması beklenen Hestourex fuarında standları gezdi.

50 bin ikili iş görüşmesi ile 20 milyar TL'lik ticaret hacminin gerçekleşmesi beklenen Dünya sağlık, spor ve alternatif turizm kongre fuarı 'Hestourex'in kapıları, Antalya'da ikinci kez açıldı.

Dünya sağlık, spor ve alternatif turizm kongre fuarı 'Hestourex'te İlimiz Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi tarafından kitap standı açıldı. Açılan stantta Diyanet işleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınları tanıtıldı.

Antalya ANFAŞ Fuar merkezinde gerçekleşen ve bu yıl 160 ülkeden 4 bin üzerinde satın alma heyetinin katılım sağladığı fuar açılışına, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Uşak Valisi Salim Demir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü Yardımcılarımız Osman DEMİREL, Melek ALÇIN, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Hestourex Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, sektör temsilcileri, yabancı katılımcılar ve davetliler katıldı.

Yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri kurdeleyi keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Ardından üç gün sürecek fuarda standları gezen Vali Karaloğlu ve protokol üyeleri, şehirlere özgü geleneksel yiyeceklerin de tadına baktılar.

Vali Münir Karaloğlu, İl Müftümüz Osman ARTAN ve protokol üyeleri İlimiz Müftülüğü kitap tanıtım stantını ziyaret ederek müftülüğümüz stant görevlileri olan Şube Müdürü Mehmet ÇATALBAŞ, VHKİ. Onur YALINLAR, Hasan TUĞ ve Rehber İmam Hatip İbrahim Gülistan DOĞRU'dan bilgi aldı.