28.03.2018

Okul Cami Elele

İlimiz Kepez İlçesi Selimiye camiinde Şehit Cemal Yalın İmam Hatip Orta Okulu, Hacı Ali Uyaroglu İmam Hatip Ortaokulu, Hacı Ali Uyaroglu Kur'an Kursu ve Selimiye 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri Okul Cami El Ele projesi kapsamında bir araya geldiler.

Programa İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Topçu,  Kepez Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Akbaba, imam hatip okulu müdürleri ve cami görevlileri katıldı.

Selimiye camiinde yapılan program 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri tarafından okunan İstiklal Marşı ve akabinde minik Kur’an Bülbüllerimiz tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.

Okunan istiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerimin akabinde mikrofanu alan İl müftü yardımcımız Mevlüt Topçu öğrencilere içinde bulunduğumuz üç aylar ve üç ayların içinde idrak edeceğimiz kandiller ile bin aydan daha hayırlı olarak nitelendirilen Ramazan ayı ve oruç tutmak hakkında bilgiler verdi. Karşılıklı sohbet ortamında anlatım yapan İl Müftü yardımcımız Topçu konuşmasının sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayarak, istek ve sorunlarını dinledi.

İl Müftü Yardımcımız Mevlüt Topçu’nun konuşmasından sonra İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından 30 kuş şiiri okundu. Hacı Ali Uyaroglu Kur'an Kursu öğrencileri ilahilerle programa katkı sağladı.

Program sonunda öğrencilere pilav ve tatlı ikramı yapıldı.