15.01.2018

Antalya Müftülüğünden Türkiye de Bir İlk

Başkanlığımız tarafından taşra teşkilatındaki sözleşmeli pozisyonlarına 2016 yılı KPSS puanına göre yapılacak sınava müracaatlarını yapan 4-B sözleşmeli İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Kur'an Kursu Öğretici adaylarına yönelik Antalya İl Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim Kursu düzenlendi.

Düzenlenen Kur’an-ı Kerim kursu 15.01.2018 Pazartesi günü başladı. Türkiye de alanında bir ilk olan ve ilk defa Antalya İl Müftülüğü tarafından hayata geçirilen personel alımı için yapılacak sınava hazırlık kursu Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN ve İl Müftü Yardımcısı Mustafa AYDIN tarafından başlatıldı. İl Müftüsü Artan kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada “Türkiye de ilk olan bu projemiz kapsamında sizleri sınava en iyi şekilde hazırlamaya gayret göstereceğiz, sizlerde bu kısa zaman zarfında kendinizi kampa alarak en iyi şekilde bu hizmetten istifade etmelisiniz. Bu proje kapsamında 6 sınıf ve 170 kursiyer sınıflarımızda bulunmaktadır.  Bu kardeşlerimizi en iyi şekilde sınavlara hazırlayacağız” dedi.

2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına alınmak üzere yapılacak olan 4-B sözleşmeli İmam Hatip, Müezzin Kayyım, Kur'an Kursu Öğretici sınavına hazırlık kursu kapsamında 6 sınıf açıldı. Bu sınıflarda 170 kursiyer eğitim görmektedir. Bu sınıflarda İl Müftü Yardımcıları Mustafa AYDIN ve Melek ALÇIN ile Kur’an Kursu Öğreticileri, Semra PESEN, Fatma ALVER BOZKURT, Zehra MEKE, Şerife ÖZTÜRK, RAHİME ÇELİK, Serkan KURAN tarafından Kur’an- Kerim dersleri verilmekte.  Kurslar 26.01.2018 Cuma günü sona erecektir.