21.04.2017

Gazipaşa İlçemizde Kutlu Doğum Haftası Kutlaması

İlçe Müftülüklerimizde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamında Gazipaşa İlçemizde 21.04.2017 Cuma günü saat 20:30’da Esnaf ve sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Konferans salonunda “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı program gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Osman ARTAN’ın konuşmacı olarak katıldığı programa ayrıca, İlçe Kaymakamı Nurullah KAYA, İlçe Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA, Daire Amirleri, Din Görevlileri, Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlerin de programa yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Sunuculuğunu İlçe Müftülüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Fatih YILDIRIM’ın yaptığı program Çarşı Cami Müezzin Kayyımı Mesut BAYLAK ve Gürçam Mahallesi Cami İmam-Hatibi Muhammet KALYONCU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını ise İlçe Müftüsü Nazif Fethi YALÇINKAYA gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından Gazipaşa İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş grubu Kur’an Kursu öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Şiir ve ilahilerini söylemek üzere sahne aldı. Kur’an Kursu öğrencilerinin söylemiş oldukları ilahiler büyük beğeni alırken anne ve babalarının duygulandıkları görüldü. 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu öğrencilerimizin dinletilerinin ardından hep birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu sinevizyon izlendi.

Sinevizyon gösteriminin akabinde İl Müftümüz ARTAN “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı konuşmalarını gerçekleştirdi. ARTAN konuşmasında “ Peygamber Efendimizi daha iyi anlamak için, Peygamber Efendimizi daha yakından tanımak için bu salona teşrif eden siz değerli Gazipaşalıları saygıyla selamlıyorum. Değerli Gazipaşalılar Peygamber Efendimizin (S.A.V.)’in dünyaya teşrifleri 1989 yılından buyana KUTLU DOĞUM HAFTASI adı altında ülkemizin her köşesinde ve aziz milletimizin yaşadığı her ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta ve ihya edilmeye gayret gösterilmektedir.

Kutlu Doğum Haftasındaki etkinliklerin amacı Hz. Peygamberi onun şanına yakışan bir şekilde en iyi en güzel en doğru bir şekilde anmak ve O’nu anlamaya çalışmaktır.
Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun ihtiyaç duyduğu bir konuyu her yıl gündeme taşıyıp, onu Kur’an ve Sünnet çerçevesinde topluma yansıtmaktadır. Bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığımız 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası’nda “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konusunun ele alınmasını kararlaştırmıştır.

Güven, Sevgili Peygamberimizin en belirgin vasfıdır. Kendisine inanmayanlar bile ona güvenir, eşyasını emanet eder ve onun asla yalan söylemediğine şahitlik ederlerdi. Peygamberliğinden önce de güvenilir olarak tanınan Allah Rasulü (s.a.s.), ahlak ve davranışlarıyla insanların güvenini kazanmış ve Muhammedü’l- Emin olarak tavsif edilmiştir. Ahlakının temeli Kur’an’a dayanan Hz. Peygamber (s.a.s.), asla çirkin söz söylemez, diliyle ve eliyle kimseye zarar vermez, kaba davranmaz, çarşı pazarda insanlarla münakaşaya girmez, kötülüğe kötülükle karşılık vermez, bilakis bağışlayıcı ve hoşgörülü davranırdı. Müslüman kişi de Peygamberimizin bu ahlakını kendisine örnek almalı ve bir müminin vakar ve saygınlığına gölge düşürecek söz ve davranışlardan uzak durmalıdır.” Dedi.

İl Müftümüz Osman ARTAN’ın akabinde konuşan İlçe Kaymakamı Nurallah KAYA, İl Müftümüze Gazipaşa’ya teşriflerinden dolayı teşekkür etti ve Kutlu Doğum Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin önemine değinerek, Programa katılanların Kutlu Doğum Haftasını tebrik etti. KAYA konuşmalarının akabinde İl Müftümüz Osman ARTAN’a Gazipaşa adına Plaket takdim etti.

Plaket taktiminin ardından İl Müftümüz Osman ARTAN Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle başta Hz. Peygamber (s.a.v) olmak üzere bütün peygamberlerin, şehit ve gazilerin, ilim ehlinden, hayır sahiplerinden vefat edenlerin ruhlarına bağışlanmak üzere okunan hatm-i şeriflerin duasını yaptı.

Program kapsamında katılımcılara İlçe Müftülüğü tarafından karanfil ve güllerin yanı sıra “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" isimli kitap hediye edildi.