21.04.2017

Gündoğmuş İlçemizde Kutlu Doğum Kutlaması

2017 Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çervesinde  Gündoğmuş  İlçemizde bir program düzenlendi. Konuşmacı olarak İl Müftümüz Osman ARTAN’ın katıldığı konferansa Gündoğmuş Kaymakamı Nursel KARAHAN, Gündoğmuş Belediye başkanı Mehmet ÖZEREN ve Gündoğmuş halkı katıldılar.

Vaiz Halil ŞİRİN’in Kur’an Tilavetinden sonra kürsüye gelen İlçe Müftüsü Sinan Çetin'in konuşmasından sonra sahneye çıkan Yunus ÇUKURKAYA ve ekibi okuduğu ilahilerle ve akabinde semazenlerin gösterisi programı dinlemeye gelenlere güzel anlar yaşattı.

Son olarak 2017 Kutlu Doğum Haftası  teması olan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konferansını vermek üzere kürsüye gelen İl Müftümüz Osman ARTAN şunları söyledi. “İman nimetinden sonra Allah’ın bizlere lütfettiği en büyük nimet emandır. Güven nimetidir. Rabbimiz, kainatı insana emanet etmiş ve güvenli bir dünya kurmamızı emretmiştir. İnsanın insana, komşunun komşuya, işçinin işverene güvendiği bir dünyayı inşa etmemizi istemiştir. Ne hazindir ki bugün insanlık bütün bu emanetlere hakkıyla riayet edemediği için küresel ölçekte bir güven bunalımı yaşıyoruz. Bireyler ve toplumlar arası ilişkileri sarsan hâdiselerin bir türlü ardı arkası kesilmiyor. Gün geçtikçe insanın insanla ve tabiatla ilişkisi bozuluyor. Ve her geçen gün dünyamız daha da güvensiz bir hale geliyor.

Etrafımıza şöyle bir baktığımızda büyük bir kargaşa ve kaos ortamı, müthiş bir güvensizlik ve korku tablosu ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Güven ihtiyacını karşılamak için olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. Teknolojisinin her türlü imkanı seferber ediliyor.

Üzülerek ifade edelim ki; tüm bu yaşanan olumsuzluklardan müminler topluluğu da kendisini koruyabilmiş değildir. Tarihte “selam ve eman yurdu” olarak bilinen İslam beldeleri bugün ahlak ve hukuk tanımayan karanlık ve kuralsız savaşların pençesinde tarumar edilmektedir.

İşte bütün bu gerekçelerle Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenmiştir. Düzenlenecek etkinliklerle yeniden Emin Peygamber’in emin ümmeti olabilmek ve güven toplumu olarak anılabilmek için mümin gönüllerde bir bilinç ve farkındalık oluşturulmaya çalışılacaktır. Diğer taraftan insanlığın hep birlikte güvensizlik girdabına doğru sürüklendiği günümüzde güvenli, huzurlu, yaşanabilir bir dünyanın inşasına katkı sağlanacaktır.” Dedi.

İl Müftümüz Osman ARTAN’ın konuşmasının akabinde program sona erdi.