26.11.2016

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Arslan Korkutelinde Dualarla Uğurlandı

Şırnak'ta arama faaliyeti sırasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Tuncay Arslan'ın cenazesi, Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç, Atay Uslu, Çetin Osman Budak, Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, Mustafa Akaydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Hasan Turgut, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kelleli, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Müftümüz Osman ARTAN, Kaymakam Erol Tanrıkulu, protokol üyeleri, şehidin babası Celal, annesi Satı, kardeşleri Fatih ve Tuğba Arslan, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde dün sabah arama faaliyeti sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Arslan için baba ocağı Korkuteli İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'ndan alınarak önce Uzunoluk Mahallesindeki baba evine getirildi. Burada 'helallik' alınmasından sonra cenaze konvoy eşliğinde ilçe merkezinden Çayırlı Camii'ne götürüldü. Cuma namazının ardından şehit Tuncay Arslan için tören düzenlendi.

İl Müftümüz Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Tuncay Arslan'ın tabutu silah arkadaşlarının omzunda cenaze aracına kadar götürüldü. Cenaze, konvoy eşliğinde Aşağıpazar Mahallesi Paşa Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.