20.11.2016

İl Müftülüğümüzden Ailenin Korunması Bağlamında Eşlerin Hak ve Sorumlulukları Paneli

Antalya İl Müftülüğü olarak 19.11.2016 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonunda saat 13:00’da “Ailenin Korunması Bağlamında Eşlerin Hak ve Sorumlulukları Paneli” konulu Panel düzenlendi. Düzenlenen Panele Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler panelist olarak katıldılar. Panel Başkanlığını İl Müftümüz Osman ARTAN’ın yürüttüğü programa İl Müftümüz Osman ARTAN’ın yanı sıra, Müftü Yardımcılarımız Mustafa AYDIN ve Mevlüt TOPÇU, 19 İlçe Müftüsü ve personelleri, Kur’an Kursu öğrecileri ve Cami görevlilerimiz katıldılar. Tekeli Mehmet Paşa Camii İmam Hatibi Selim Seyyar'ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile program başladı,

Okunan Kur’an’ı Kerimin akabinde İl Müftümüz Osman ARTAN kısa bir açılış konuşması yaptı. Açılış konuşmasından sonra İl Müftümüz Osman ARTAN’ın başkanlığını yürüttüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler’in katıldığı panele geçildi.

İlk olarak mikrofona gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman “Boşanma Süreci ve Fıkhi Sonuçları” konusunda dinleyenlere sunum yaptı.  Akabinde mikrofanu alan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Gűler “Kur’an ve Sünnette Aile ve İletişim” konusunda dinleyenlere anlatımda bulundu.

Program Panel başkanlığını yürüten İl Müftümüz Osman ARTAN’ın yaptığı değerlendirme ve teşekkür konuşmasından sonra sona erdi.