17.10.2016

Antalya Amatem Açılışı Yapıldı

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde yer alan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezinin (AMATEM) açılışına katıldı.

Törene Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın ve Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İl Müftü Vekili Mevlüt TOPÇU ve çok sayıda davetli de katıldı.

AMATEM'in önemine işaret ederek hizmete girmesine katkı sağlayanlara teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, hiç parti ayrımı yapmadan, Antalya için hizmet eden tüm siyasetçi, yönetici ve belediye başkanlarıyla aynı şekilde birlik, beraberlik içerisinde çalıştıklarını ifade etti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu koşmasında, bağımlılığın kötü olduğunu ancak madde ve uyuşturucu bağımlılığının en kötüsü olduğuna işaret ederek: “Bugün toplumları neredeyse savaştan ve terörden bile daha çok tehdit eden bir baş belası. Bu tehlikeyi gören hükümetimiz bir buçuk sene önce uyuşturucuyla eylem planını açıkladı ve buna bağlı olarak her ilde olduğu gibi Antalya’da da uyuşturucu eylem planı hazırlandı” dedi.

AMATEM’nin sebep değil, sonuç olduğuna değinen Vali Karaloğlu: “önemli olan gençleri, çocukları, vatandaşları AMATEM’e muhtaç etmeyecek ortamı yaratmak. Bunun için her birimize, toplumun her kurumuna ayrı ayrı görev düşüyor. AMATEM’i açmak, büyütmek sorunu çözmüyor. Ama AMATEM’e ihtiyacı olan da var maalesef. Onlar içinde bunlar mutlak gerekliydi. Sayın Bakanımızın talimatları ve değerli milletvekillerimizin, Sağlık Bakanlığımızın çalışanlarının gayretleriyle bugün bu aşamaya geldi. Temennim odur ki hiçbir Antalyalının, çocuğumuzun AMATEM’e ihtiyacı olmasın. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere emeği geçenleri kutluyor, tebrik ediyorum. Merkezimiz Antalya’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Mevlüt TOPÇU’nun yaptığı duadan sonra Vali Karaloğlu ve protokol ile AMATEM'in açılışını gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, merkezi gezerek, bilgi aldı.