24.08.2016

Antalya’da Son Hacı Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Antalya’dan Müstakil Tipte kutsal topraklara gidecek hacı kafilesi düzenlenen programla dualarla uğurlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı hac organizasyonu kapsamında Antalya’dan  kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Antalya Havaalanında uğurlama programı düzenlendi. Düzenlenen uğurlama programına Antalya Vali Yardımcısı Mestan YAYMAN, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL, İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü Yardımcıları İbrahim KESER ve Mustafa AYDIN, Hacı adaylarımız ve yakınları katıldılar. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL katıldığı hacı uğurlama programında hacca gidecek olanlara hitaben yaptığı konuşmada ülkemizin zor dönemlerden geçtiğini, kutsal topraklarda yapılan duaların önemine değinerek, ülkemiz ve milletimiz için dua etmelerini istedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL’in konuşmasından sonra Mikrofana gelen İl Müftümüz Osman ARTAN’da bir konuşma yaptı. İl Müftümüz Artan konuşmasında “Kıymetli kardeşlerim hayatınızın en önemli yolculuğuna çıkıyorsunuz. Artık o mübarek beldelerin kokusunu hissetmeye başlamışsınızdır.

Artık sizlerin yapması gereken tek şey o mübarek topraklarda, o güzel ortamda Allah'ın İslam'ın bir şartı olarak bizlere emrettiği bu ibadeti en mükemmel bir şekilde yapmak olmalıdır.

Siz hacı adayları buradan ayrıldıktan sonra “Allah’ın bir misafiri” olarak o mübarek beldelerde bulunacaksınız, hacı adaylarının "melekleri kıskandıran bir ibadeti yerine getireceğini ve bu ibadetin onları Allah katında çok değerli bir mertebeye getireceğini" söyledi.

Yapacağınız bu Hac yolculuğu sıradan bir yolculuk değildir, " İhramlarınızı giyerek dünyadaki makamdan, mevkiden, rütbeden, rozetten her türlü ayrımcılıktan sıyrılarak kardeşliğin tadını sonuna kadar yaşayacağınız bir yolculuktur”. Bu yolculuğa çıkabilmek için yüzbinlerce Hacı adayının sıra beklediğini söyleyen Artan hacı adaylarından Vatanımız, Milletimiz ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliği için dua etmelerini isteyerek sözlerine son verdi.

İl Müftümüz Osman ARTAN’ın yaptığı konuşmanın akabinde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeler Antalya Vali Yardımcısı Mestan YAYMAN, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes TÜREL, İl Müftümüz Osman ARTAN, Müftü Yardımcıları İbrahim KESER ve Mustafa AYDIN tarafından hacı adaylarına dağıtıldı. Hacı adayları İl Müftümüz Osman ARTAN’ın yaptığı dua ile kutsal topraklara uğurlandı.