24.08.2016

Uluslararası İslam Ülkeleri Gençleri Antalya'da Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Antalya Duacı Gençlik Kampı Tesislerinde düzenlenen ''Uluslararası Gençlik Kampı'' sona erdi. 10-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve İslam ülkelerinden 300 gencin katıldığı kampta ülkelerin ulusal sunumları, kültürel çalıştaylar ve spor turnuvaları yapıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bir alt kuruluşu olan “İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu” ile işbirliği halinde gerçekleştirilen kampta gençler, Türk gençliğinin ve Türkiye demokrasinin yanında olduğunu Dünya kamuoyuna büyük bir kararlıkla duyurdu.  İki hafta süren kampın sonunda düzenlenen kapanış programına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Başkan'ı Büyükelçi Elshad İskandarov Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Müftümüz Osman Artan ve Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın da katıldı.

Uluslararası Gençlik Kampı, 10 - 16 Ağustos tarihlerinde erkekler ve 18 - 24 Ağustos tarihleri arasında ise kızlar için gerçekleştirildi. Kampa, İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerden 18 - 25 yaş aralığındaki gençler katıldı. Program içerisinde, kamp ve sportif aktivitelerin yanı sıra; manevi değerler kapsamında gönüllülük, Müslüman ülkelerde gençlik sorunları ve çözüm önerileri, Müslüman gençlerde karşılıklı kültürlerarası farkındalık ve İslam coğrafyasında, ayırımcılık ve aşırıcılık mücadele konularında tematik oturumlar gerçekleştirildi. Ülkelerin ulusal sunumları, kültürel çalıştaylar ve spor turnuvaları yapıldı.
İl Müftü Yardımcısı Mustafa AYDIN’ın okuduğu Kur’an-ı Kerimle başlayan program Konuşmaların ardından kamp boyunca yapılan aktive spor etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere madalyaları verilmesiyle  sona erdi.