18.08.2016

Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine Hediye Yağmuru

Kepez İlçe Müftülüğü ve Kepez Belediyesinin düzenlediği Yaz Kur'an Kursları Ödül Töreninde yaz Kur'an kurslarında başarılı olan öğrenciler bisiklet, müzik çalar ve futbol topuyla ödüllendirdi.
 Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki düzenlenen ödül törenine İl Müftümüz Osman Artan, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ, Kepez İlçe Müftüsü Hüseyin Avni BÖGE, Kur'an dersi veren öğretmeler, veliler ve öğrenciler katıldı. Kurslar sırasında tertiplenen futbol turnuvasında ilk üçe giren öğrencilerin kupa ve plaketlerini veren protokol, 9 bin 800 öğrenci arasından en başarılı Kur'an okuyanların ödüllerini de sundu. Eğitimini en iyi dereceyle tamamlayan 50 çocuğa bisiklet, müzik çalar ve 250 futbol ve voleybol topu hediye edildi.
 Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Kepez İlçe Müftüsü Hüseyin Avni BÖGE ve Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek’in yaptıkları açılış ve teşekkür konuşmalarından sonra kürsüye gelen İl Müftümüz Osman ARTAN Yaz Kur’an kurslarında yapmış oldukları özverili çalışmalarından dolayı Kur’an Kursu öğreticilerine, Cami görevlilerine, İlçe Müftümüze, Desteklerinden ötürü Sayın kaymakamımıza ve Kepez Belediye Başkanı Sayın Hakan TÜTÜNCÜ beye çok teşekkür ederim.  Çocuklarımıza yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırımdır. Çocuklarımızı hem dini hemde kültürel açıdan donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlarsak ülkemizinde geleceği emin ellerde olur. Bizler Müftülük olarak elimizden geldiğince çocuklarımızın hizmetindeyiz. Yaz Kur’an Kurslarında Antalyamızın her mahallesinde, her sokağında açılan kurslarımızla her eve ulaşmayı hedefledik ve elhamdülillah bu hedefe hemen hemen ulaşmayı başardık. Amacımız Dinini, Allahını, Kitabını bilen, insani ve imani duygularla dolu bir gençlik oluşturmaktır, bu gençliğide burada olduğu gibi hep birlikte inşallah yetiştireceğiz, dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ’de Müftülüklerimizin düzenlediği bu kursları desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, yaz tatilinde çocukların önünde birçok seçenek olduğunu hatırlattı. Çocukların yaz kurslarından tatlı hatıralarla ayrılmasına bir nebze katkı koymak istediklerini dile getiren Tütüncü, bu buluşmaların önümüzdeki yıllarda daha coşkulu, daha fazla katılımlarla geçmesini diledi.

Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalan 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Tütüncü, dini eğitimlerin önemine şu sözlerle değindi; “Malum bir takım sancılı süreçlerden geçtiğimiz günleri yaşıyoruz. Şöyle geriye dönüp baktığımızda ve büyük fotoğrafı gördüğümüzde, bu inançlı milletin kötü niyetli bir takım insanlar tarafından nasıl kandırıldıklarını çok iyi görüyoruz. Eğer siz devlet olarak dini eğitimi veremez hale gelirseniz, devlet olarak manevi tatminin önüne engel koyarsanız, o zaman ahlaksız oluşumlar meydana gelir.”

İnsanların dini eğitimlerini camilerde aldığı sürece, kimsenin karanlık insanlara dinimizi alet edemeyeceğini belirten Tütüncü, “Böylece kimse dinimizi bizim insanımızın samimi duygularına alet edemeyecek. Bizim bu kurslara büyük sorumluluk bilincinde sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz bunun için çalışıyoruz. Hep birlikte el ele vererek geleceğe emin adımlarla yürümeliyiz diyorum.” diye konuştu. Program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.