17.10.2018

Karşıyaka Kur’an Kursumuzun Gurur Günü (12 Öğrencimiz Hafız Oldu)

İlimiz Kepez ilçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Karşıyaka Kur’an Kursumuzda hafızlık eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 12 Hafızımız düzenlenen törenle Taçlarını giydiler.

Düzenlenen Taç Giyme programına Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitimi Daire Başkanı Esma Erten, İl Müftü Vekilimiz Osman DEMİREL, Kepez İlçe Müftü Vekili Mustafa ŞİMŞEK, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasin PİŞGİN, Hafızlarımızın aileleri, arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Kepez İlçe Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcımız Mustafa ŞİMŞEK yaptı. Müftü Şimşek konuşmasında “Hafızlık yeryüzünde Allah(c.c.)’ın insana bahşettiği en büyük nimettir. Hafız olmak insan için en büyük lütuflardan biridir. Rabbim her birimize Kur’an’ın hükümleri ile amel etmeyi nasip etsin. Bu güzel Kur’an meclisinin hazırlanmasında, bu yavrularımızın hafız olmasında emeği geçen hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ederim, bundan sonrada Kepezimizde hafızlarımızın sayıları artmaya devam edecek inşallah.

Bizler Kepez İlçe Müftülüğü olarak büyük bir aileyiz. Bu ailemizin Kur’an Kursları kolunda 125’i 4-6 yaş, 15’i hafızlık, 103’ü İhtiyaç odaklı olmak üzere 243 Kur’an Kursumuzda tüm görevlilerimiz ile birlikte hizmet etmeye gayret ediyoruz. Mevlam bu hizmetimizde işimizi kolay kılsın.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen İl Müftü Vekilimiz Osman DEMİREL hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek emeği geçenlere teşekkür etti. Her yıl ilimizde çeşitli kurslarda hafız yetiştiriyoruz ve yetiştirmeye de devam edeceğiz inşallah, şimdi ise 12 hafız daha kazanmanın gururunu yaşıyoruz.  Kepezimizden 12 kızımız daha hafızlık kervanına katılıyor. Kendilerini tebrik ediyor ömür boyu Kur'an-ı Kerim'e hizmet nasip etmesini Yüce Mevla'dan diliyorum. Bu hafızların annelerini, babalarını, bunların yetişmesinde emeği geçenleri ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

İl Müftü Vekilimiz Osman DEMİREL’in konuşmasından sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitimi Daire Başkanı Esma Erten’de konuşmasında “Hafız olmanın ve hafız yetiştirmenin kolay olmadığını ancak Kur’an ile meşgul olmanın bitmez tükenmez bir kazanç kaynağı olduğunu dile getirdi.  Antalya’da güzel bir Kur’an meclisinde bulunmaktan çok memnun olduğunu söyleyen ERTEN, Rabbim bizlere Kur’an’ın hükümleri ile amel etmeyi nasip etsin. Bu güzel Kur’an meclisinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.