11.10.2018

İl Müftümüz Gazipaşada Adanmış Gönüllere Seslendi

Gazipaşa İlçe Müftülüğü tarafından 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezinde “Camiler ve Din Hizmetlerine adanmış Ömürler” temalı konferans programı düzenlendi. Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, İlçe Kaymakamı Ali SAKAR, İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN, Daire Amirleri, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Müftülük VHKİ Fatih YILDIRIM’ın yaptığı program İstiklal Marşımızın okunması ve Çarşı Cami Müezzin Kayyımı Mesut BAYLAK'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açış konuşmasını ise İlçe Müftüsü Yunus ERDOĞAN gerçekleştirdi. Açış konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ali SAKAR Din Görevlilerinin yapmış olduğu görevin önemine dikkat çekerek İl Müftüsü Osman ARTAN şahsında tüm Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ettiğini ifade etti. Kaymakam Ali SAKAR’ın konuşmasının ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hazırlanan “Camiler ve Din Hizmetlerine Adanan Ömürler” temalı kısa bir sinevizyon izlendi. Sinevizyon gösteriminin akabinde Gazipaşalılara hitap eden Antalya  İl Müftüsü  Oman ARTAN “Manevi hayatımızın vazgeçilmez müesseseleri olan camiler ve camilerde hizmet veren Din Görevlilerimizin toplum hayatındaki önemine dikkat çekmek üzere her yıl Ekim ayının ilk haftası’nın “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlandığını Hafta münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl farklı bir temanın ön plana çıkarıldığını bu yıl ki temanın ise “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konusunun olduğunu belirtti. Konumasının devamında Din Görevlilerinin önemini 15 Temmuz hain darbe hadisesini örnek vererek anlatan ARTAN “15 Temmuz Salalarla halkımızın demokrasiye çağrılması ve o gece siz değerli din görevlisi arkadaşlarımızın yaptığı çağrılar tarihe not olarak düşülmüş ve hiçbir zaman da unutulmayacaktır. O gece salalar verilmeye başlayınca demokrasiye sahip çıkmak üzere milletimiz köylerden mahallelerden öbek öbek meydanlara koşmuşlardır. Bu hainliği yapanlar müezzinlerimizi susturmaya çalışmışlar ancak başaramamışlardır. Her camimizden ayrı ayrı salalar verilmeye devam etmiştir. Yapılan araştırmalarda bu hain darbe girişimin önlenmesinde en büyük etkenlerden birisinin o gece camilerden verilen salalar olduğu tespit edilmiştir. Mensubu bulunduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığımız en ücra köylere varıncaya kadar dini mübini islamı yaşama, yaşatma ve anlatma noktasında çalışmalar gerçekleştirmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim her zaman üzerinde durduğumuz ve asla taviz vermediğimiz üç hassasiyetimizden bahsetmek istiyorum. Bu hususlardan birisi Kur’an-ı Kerim dışında bizler hiçbir şeyi şeyi itibara almayız. İkincisi hassasiyetimiz ise Peygamber Efendimizin sünneti seniyyesi, bu milletin örfü ve adeti’dir. Bu milletin Allah yolunda, Peygamberimizin yaşadığı yol üzere gitmeleri bizim hassasiyetle üzerinde durduğumuz noktadır. Bugün sünneti devre dışı bırakmak isteyenler var. Kur’an bize yeter diyenler var. Kuran en güzel kelamdır deyip Kuran’dan başka söze ihtiyaç yoktur diyen insanlar var .Dış güçlerin, dış mihrakların desteklediği beslediği kişiler, kuruluşlar, televizyonlar var. Ama biz hiçbir zaman şunu unutmuyoruz “Allah’ın rasulü size neyi veriyorsa onu alın, sizi neden uzaklaştırmak istiyorsa ondan uzak durun.” bu cenab-ı mevlamızın bir emridir. İşte biz bu emir doğrultusunda amel ediyoruz. Hiçbir zaman peygambersiz, sünnetsiz bir din düşünemiyoruz. Üçüncü hassasiyetimiz ise Diyanet İşleri Başkanlığı olarak milli birliğimizi, bütünlüğümüzü sarsacak bir yanlışı asla olmaması’dır. İşte bir zamanlar çocuklarınıza din öğreteceğiz, dindar nesil yetiştireceğiz, altın nesil yetiştireceğiz diyerek yurtlar açıp dini kullanmak suretiyle ortaya çıkanların ülkemizi dış güçlere pazarlama gibi elim bir girişimi asla olmamıştır. Biz her zaman ülkemizin birliği, beraberliği, dirliği ve insanların camilerimizde buluşması noktasında gayret sarf etmişizdir. Çünkü bizim makamımız peygamber makamıdır. Bizler sevgili peygamberimizin oturduğu yerde oturuyoruz. Onun yaptığı hizmeti yapıyoruz. Mihraplar hep ortadadır. Ne sağdadır ne solda. Yani camiye gelen herkesi kucaklayacak, herkese hizmet edecek noktadadır. Sevgili Peygamberimiz de öyle yapmış, sahabelerin hepsini kucaklamış ve herkesin anlayacağı bir lisanla konuşmuştur. Ben bu duygu ve düşüncelerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, camilerin yapımında emeği geçen, din hizmetinde ömür tüketen ve rahmete kavuşan bütün kardeşlerimizi rahmetle yad ediyor, Camiler ve Din görevlileri Haftanızı kutlarım diyerek sözlerine son verdi.

İl Müftüsü  Artan’ın konuşmasından sonra ödül ve plaket töreni ile program sona erdi.