10.10.2018

GENÇLİĞE DEĞER TOPLANTISI YAPILDI

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde yapılması gereken çalışmaların planlaması için 10.10.2018 Çarşamba günü Kepez Kent Ormanında toplantı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya İl Müftü Yardımcılarından Osman DEMİREL ile Mustafa ŞİMŞEK, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet ÇATALBAŞ, Kepez Uzman Vaizleri Mehmet Fatih TUNÇ, Mücahit DEMİREL,  yanı sıra 19 İlçe Müftülüğü İlçe Gençlik Koordinatörleri katıldılar.

Sabah Kahvaltısı ikramı ile başlayan program, İl Müftümüz Osman ARTAN’ın konuşmaları ile devam etti. İl Müftümüz ARTAN çalışmalarımızda tek başına değil kolektif çalışma yapılması gerektiğinin, çalışmalarımızda kurumsallaşma yoluna gitmemiz gerektiğini vurguladı. Daha sonra Müftü ARTAN görevlilerimizin çalışmalarını daha kapsamlı duyurmak için sosyal medyayı iyi bir şekilde kullanmalarını ve sunumlarında etkileyici yöntemler kullanılarak gençlerin ilgisini çekilmesinin önemine değindi. Konularımızı seçerken özellikle aile ile gençliği tehdit eden unsurları üzerine gidilmesi istedi.

İl Müftümüzün konuşmaların akabinde Din Hizmetleri ve Eğitimi  Şube Müdürü Mehmet ÇATALBAŞ mevzuat açısından gençlik çalışma usul ve esaslar açısından nelere dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

Daha sonra Emrullah ZORLU tarafından koordinatörlerimize 2018–2019 Fuat Sezgin Yılı bağlamında İslam Medeniyeti Ve Gençlik Çalışması hakkında konuşma gerçekleştirdi.

hep beraber kılınan öğle Namazından sonra Özgecan Arslan Gençlik Merkezi  yetkilileri tarafından Gençlik Merkezinin Tanıtımı ve nasıl koordine sağlanması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Peygamberimiz ve Gençlik “ olarak belirlenmesi üzerine İl Müftü Yardımcısı Osman DEMİREL tarafından bu haftada yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akabinde İl Koordinatörü Zafer ALTINTAŞ tarafından 2018 – 2019 Eğiitm Öğretim döneminde Gençliğe Değer Projesi Kapsamında neler yapılması gerektiği hakkında konuşma gerçekleştirildi ve yıl boyunca yapılacak Değerler Eğitimi Konferansları,  Gençlik Halkaları Buluşmaları, Perşembe dersleri,  Sabah Namazı Buluşmaları vb. Gençlik Çalışmalarının planlanması üzerinde fikir alış verişi yapıldı.