09.08.2018

Elmalıda Sel Suları Altında Kalan Bölgeye İlçe Müftüsünden Ziyaret

Antalya’nın Elmalı ilçesinde 07.08.2018 Salı günü akşam saatlerinde etkili olan yağmur sele neden oldu. Yüzlerce dönüm ekili alan, seralar sel suları altında kaldı. Sel nedeniyle bazı evlerde zarar gördü.

Elmalı ilçesinde meydana gelen sel felaketi yaşamı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 1 saat süren yağmurun neden olduğu sel suları toprak, taş ve ağaç dallarını sürükledi. Selden Salur, Yılmazlı, Eskihisar ve Yapraklı mahalleri etkiledi.

Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı doğal afet sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi ekipleri sel sularından etkilenen vatandaşlara yardım etti. İş makineleriyle sel sularının sürüklediği toprak, taş ve ağaç dalları temizlenmeye çalışıldı.

Elmalı İlçe Müftüsü Dr. Fahrettin BEKTAŞOĞLU, selden etkilenen bölgeleri ziyaret ederek, vatandaşlardan bilgi aldı. İlçe Müftüsü BEKTAŞOĞLU büyük üzüntü yaşıyoruz. Hemşerilerimizin zararı çok ancak tek tesellimiz can kaybının olmaması. Doğal bir afet yaşadık. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Bu olaylar bizim için bir imtihandır,  sabretmeliyiz, ancak gerekli tedbirleri de almalıyız. Devletimizde her türlü desteği verecektir. Gördüğüm kadarıyla Elmalı Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesi gerekli çalışmaları yapmışlar ve yapmaya da devam etmektedirler." dedi. Ziyaret sonrasında Salur Mahallesi camiinde İkindi namazını müteakip Kur’an-ı kerim okunarak bir daha bu ve benzeri felaketlerin yaşanmaması için dua edildi.

Son olarak felaketten etkilenen Karaköy Mahallesi Camii İmam-Hatibi Mustafa ALTUĞ'u da ziyaret ederek, kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu caminin durumu hakkında görevli imam hatipten bilgi alındı.