16.04.2018

Diyanet İşleri (Emekli) Başkanı Dr. Tayyar ALTIKULAÇ’tan “Mushaf Tarihi Çalışmaları Bağlamında Son Yüzyıl Oryantalizmi” Konferansı

Diyanet İşleri (Emekli) Başkanı ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tayyar ALTIKULAÇ, Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Akademi Topluluğu tarafından düzenlenen bir konferans verdi. Akdeniz Akademi Topluluğu’nun düzenlediği program saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Akdeniz Akademi Topluluğu başkanı Orhan ABAY’ın topluluk ve faaliyetleri hakkındaki tanıtım konuşmasıyla başladı. Diyanet İşleri (Emekli) Başkanı Dr. Tayyar ALTIKULAÇ, 13 Nisan 2018 Cuma günü saat 15.30’da Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sinân-ı Ümmî Konferans Salonu’nda verdiği “Mushaf Tarihi Çalışmaları Bağlamında Son Yüzyıl Oryantalizmi” konulu konferans verdi.

TC. Diyanet İşleri (Emekli) Başkanı Dr. Tayyar ALTIKULAÇ’ın Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Sinân-ı Ümmî Konferans Salonu’nda verdiği “Mushaf Tarihi Çalışmaları Bağlamında Son Yüzyıl Oryantalizmi” konulu, yaklaşık iki saat süren konferansın akabinde, kendisine çok sayıda soru yöneltildi. Soruların Altıkulaç tarafından cevaplanmasından sonra Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Akdeniz Akademi Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Sabri YILMAZ tarafından Diyanet İşleri (Emekli) Başkanı Dr. Tayyar ALTIKULAÇ’a bir plaket takdim edildi. Akdeniz Akademi Topluluğu’nun düzenlediği konferansa Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÖGKE, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Antalya İl Müftümüz Osman ARTAN, Antalya İl (Emekli) Müftüleri Osman MÜDERRİSOĞLU ve Kadir ÇETİN, Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal ÖNDER, İl Müftü Yardımcımız Mevlüt TOPÇU, Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil KARACA, Konyaaltı İlçe Müftüsü Ziya ERSİN, Din Görevlileri ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldılar.